Sušalusios rasos

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Sušalusios rasos » Sušalusios rasos » Sušalusios rasos

Sušalusios rasos

Сообщений 1 страница 7 из 7

1

Vartotojas: daliuteisk

Atsakyti Trinti  Sukurta: 2017-08-13 03:42:17

Teisingai, Pranai, pajutai, kad mudviejų tylos susišaukia, tegu ir skirtingais žodžiais išsakytos. Ir mano vaizdelis apie tylą buvo atsakas į tavo nuotaiką.
Atmintis. Ji mus vis dažniau apgaudinėja, bet manau, kad nereikia to imti į galvą, ne taip ir svarbu, ar teisingai apsakyta žodžiais, svarbu, kad išsaugotas jausmas apie buvusius įvykius, pažinotus žmones. Esmė. Tik viena mane gąsdina, kad silpstančiom proto galimybėm, blėstančia atmintimi rašydama tarsi sunaikinu tikrąją save ir žmonių atminty liksiu štai tokia, įveikta senatvės, o tikrosios manęs nebeatsimins ir norisi sušukti – netikėkit, tai ne aš! Todėl džiaugiuosi, kad nebegrįši į tai, kas kažkada parašyta, tik labai noriu, kad išsaugotum  šiltą jausmą apie jau ne trumpą pažinties, nedrįstu sakyti – draugystės, metų eilutę. Mane stebina ir džiugina, kaip blaiviai, giliai suvoki ir redaguoji savo praeities raštus – su pasimėgavimu perskaitau, bet komentuoti nedrįstu, bijodama pasakyti nesąmonę, ar nenorėdama  užgauti.
Mudu su Ražu kartais intensyviai susirašinėjam, kartais ilgam nutylam. Nežinau kodėl – išsigąstam atvirumo, nebesuprantam vienas kito? O ar kada tikrai supratom? Šiandien parašysiu, tyla šį kartą užsitęsė per ilgai, pasilgau.
Tas laikotarpis, kai dar suvokiam, kas su mumis darosi, deja, netruks ilgai, o skaitantiems vis sunkiau mus suprasti.
Dalija
2.
Atsakyti Trinti  Sukurta: 2017-08-12 06:27:54

Rašai: „...nes viskas taip žinoma, kad sustabdžiau laiką...“
O ši naktis? Kaip ją sutalpinti į tą visko žinojimą, jei ji tokia nauja, tokia, kokios nebūta? Kiekviena kitokia, kiekviena nepakartojama.
Nuo vakaro varginusi šutra nešė ne ramų poilsį, o nerimą, sapnus, kol neištvėrusi kėliausi, ėjau į kiemą, į naktį, į buvimą vienovėj su gamta.
Tyla. Ar ji telpa į visko žinojimą? Tokia tyla! Nei vienas lapelis nesušiugžda, nei toli, nei arti neamteli šuo. Laukianti tyla, žinanti, kad bus audra? Kažkur toli toli sugruma, visai nepiktai. Tik tyla ir tolimas perkūno dudenimas. Pietryčių pusėj dangus pajuosta, žybsi žaibai, suvirpa žemė, dvelkteli vėjelis, kapteli pirmas lietaus lašas. Latvijos  pašaliu, visai neaukštai virš medžių viršūnių, virš mano kaimo stogų prašuoliuoja žaibai, skeldami kibirkštis ir ima tolti – link jūros. Mane aplenkė. Dar vienas kitas lašas lietaus, tyla ir vis tolstantis, tylantis dudenimas.
Užsimerkiu, nueinu Savęspi – kiekvienas savą jį turim. Viską galiu suderinti, viską išsakyti dviem žodžiais: noriu gyventi!
Knyga? Kiekvienas savą ją rašom ir tada, kai rašom viskas atrodo labai svarbu, bet štai praėjo kiek laiko ir ji jau – išaugti marškinėliai.
Aušta dar viena diena. Tyla. Prieš audrą?
3.Vartotojas: daliuteisk
Atsakyti Trinti  Sukurta: 2017-08-10 06:38:38
Labas rytas, Pranai
Gal teisingiau – laba naktis, nes gyvenu naktimis, dienas palikdama atsitiktinumams, neplanuotiems susitikimams, žvilgsniams, kuriuos mėginu suprasti, bet niekada nesu tikra. Tie tavo pasisveikinimai kaskart nudžiugina, kaip dovana.   
Ar kovo 10-tosios likęs atverstas kalendoriaus lapelis, sustabdęs laiką, taip pat atsitiktinumas, ar turi išskirtinę prasmę? Pastebiu, kad kaip ir aš, vis grįžti prie to, kas anksčiau parašyta – nustebęs pats savim. Ką nors naują rašyti nebenoriu, nes jaučiu, kad žmonės nebesupranta, tam reikia ateiti į mūsų metus.
Sakai, kad nė sugėrovų nebesulauki? Nesulaukiu ir aš, nors laukiu, ilgiuosi, bet supratau, kad būtina susitikimo sąlyga – einant į susitikimą atsinešti  mūsų būtąjį laiką, tokie, šiandieniniai, mes jau įdomus ir reikalingi nebent patys sau.
Svetainės „Nežinomas genijus“ įkūrėjas – karteniškis, jaunose dienose buvau pažįstama su  jo tėvais, žmona, todėl dabar, kai pakvietė publikuoti, kad ir senus kūrinius, susigundžiau. Į Žaliąžolę tik retkarčiais ką nors įkeliu, ta kelio atkarpa, manau, praeita, nes neliko daugelio tų, su kuriais buvau susidraugavusi ir pasidarė nebeįdomu. Bendrauju su Nijoolena,  įdomus žmogus.
Į susitikimą su kursiokais nevažiuosiu, nes nepajėgiu, bet duosiu seniūnei išplatinti paskutines knygas, daugelis užsisakė. Tai bus paskutinės knygos, pasilieku šiek tiek nenumatytiems atvejams.
Mano gyvenimas nesustojo, nors būna dienų, kai atsargiai paklausiu savęs – kas tai? Finišo tiesioji? Vaikams nepasakoju, negąsdinu, o pati nebijau.
Būkim, neskubėkim, nes nežinom, kokių nuostabių  dalykų dar laukia ateity.
Dalija

4.Vartotojas: daliuteisk
Atsakyti Trinti  Sukurta: 2017-07-17 05:53:05

Kokia, buvau berašanti, Dievo, bet susilaikiau ir dabar ieškau tinkamesnio žodžio, dovana, kad susitinka žmonės gyvenime, Gal tai būtų lemtis? Bet tai taip pat kažkokia aukštesnė valia, tik kitaip įvardinta. Tebūnie būtis.
Kiekvienas susitikimas kitoks, kitam lygmeny – buitiniam, dvasiniam, Mudviejų susitikimas galėjo būti tik toks ir jo tiesiog negalėjo nebūti. Esu labai dėkinga, tam kažkam, susitikimą nulėmusiam.
Ir aš mažai berašau. Teisingiau, rašau, bet jaučiu, kad tai, ką rašau, mane tik tolina nuo žmonių. o juk tai ir yra tikroji mirtis, svarbesnė už fizinę – nutolti nuo žmonių.Tu man labai daug duodi ir man ne sykį norisi padėkoti, bet to nereikia, užtenka žinutės apie tai, kad tie kalneliai jau užaugo, didžiais kalnais pakilo, o tai many atliepia, kaip tolsta namai, kaskart sunkiau bepareiti. Būkim ir tiek, juk tai tokia palaima.
5.Vartotojas: daliuteisk
Atsakyti Trinti  Sukurta: 2017-07-16 13:29:32

Sveikas, Pranai,
teisybė, šalau visą laiką, niekaip neįšyla mano trobelė ar tai seni kauliukai nebeatsigina nuo šalčio. Šiandien pirma diena, kai tikrai šilta. Užtai liūčių nebuvo
Labai liūdžiu, kad neužtenka jėgų važiuoti rugpjūtį į Kauną, į kursiokų susitikimą, o tai buvo taip neseniai, prieš 50 metų.
Tau dar pusė bėdos, kad pasikurti gali. Kaip atrodo sodas, ar bus derliaus? Pas mane derės tik viena obelis.

6. vartotojas: Pakeleivis
Atsakyti Trinti  Sukurta: 2017-07-06 12:19:10
Nepykstu už nieką.
Feisbuko neturiu, Rašyk netyrinėju, nors čia, Žolėj, besiskelbiantys rašytojai nuolat mini tą šaltinį kaip kažkokią alternatyvą...
Komentaruose rašau tik taip, kaip man atrodo. Skaitau mintį bendrąja prasme. Ne pirmas kartas, kai nepataikau. Daug kam.
Tą savo ištrinsiu, kad negadintų vaizdo.

Vartotojas: Ražas
Atsakyti Trinti  Sukurta: 2017-05-25 11:16:01
Dėkui, Pranuci, ne iš mandrumo tyliu, taip gera dūšioj pasidarė, kad prisimeni ir dar laiką suskaičiuoji. Nesinori verkšlenti, bet negalia vis labiau plečiasi, sunku susitvarkyti su kompo klaviatūra ir ekranu. Giedresnė valandėlė pasitaiko tai ir pabandau. O kleboniška vis brangsta  ir brangsta, draudimai vis smarkiau, profesorius psichiatras ponaitis Veryga išblaivinti tautą pasišovė, vaizdo kameras kabins alkoholinių prekių skyriuose, vaizdus saugos net devynis mėnesius... baisūs laikai atėjo mums kleboniškos mylėtojams.  Bet ištversim, ištvėrėm Gorbačiovo draudimus, prezidentas, o ne ministras buvo didelės šalies, kuri kaip mat ir subyrėjo. Tau nuo karietos pasostės geriau matyti, didesnį patyrimą turi. Retai, labai retai klebonišką pripildau ir prie lūpų priglaudžiu, vis dažniau žvilgsniu ją paglamonėju. V. Daujotytė  savo straipsnyje kalbėjo, jog reikia įsibūti kalboje maksimaliai,Taigi kad nutiltum, bijau sakyti amžiams, sutinku, kad tyloje yra daugiau prabangos negu kalbėjime. Va ir Arvydas tiek daug kalbėjęs ir prirašęs nutilo. Tai ir aš bandau į tylą pasinerti, su Homeru, Herodotu ir Vergilijumi pabendrauti, pasiginčyti. Sakysi, kad  mintys irgi kalba, gal ir teisus būsi, kaip kitaip galima jei ne žodžiais. Nors ir skaityti be galo sunku, bet mintys atlieka gryninimo darbą, užčiuopia tai kas svarbiausia. Kad kelelis nedulkėtų, kad kanopėlės smagiai kaukšėtų, kad keleivis plepus pasitaikytų, į sveikatėlę, Vežėjau Pranuci iš šilainių, nuo Šklėrių. Skaitau, nors kaip ir sunku bebūtų Tavo Vidinio monologus, dialogus ar šiaip įdomius pokalbius su Poe, su Pro, o ir prisiminimai man visai prie griešnos dūšelės tinka. Būk drūtas, beartėdamas prie, jei paverstum ant šono šį skaičių, būtų begalybės ženklas su baronkos skylute...

7.Vartotojas: daliuteisk
Atsakyti Trinti  Sukurta: 2017-05-21 06:12:06

Sveikinimai iš Kartenos. Vis bijojau šalčio, o papuolėm į kaitrą. Namas jau įšilęs, maloniai vėsu. Akys mato daugybę darbų, Mėginsiu dirbti po truputį, jaučiuosi įtartinai gerai.
Turėklai padaryti ir nudažyti. Dar norisi gyventi.
Liankiu gražios, ramios vasaros.

8.Vartotojas: daliuteisk

Atsakyti Trinti  Sukurta: 2017-05-18 16:56:31
lagaminai sukrauti, šeštadienį su viduriniaja mergaite Bettina skrisim link jūros.Apsiverkiau iš džiaugsmo - kaimynai patys sugalvojo ir pasitardami su manim padarė turėklus mano priebučiui (priebučio svetainei) ir laiptams, kad aš ar kas iš svečių nenusisuktų sprando. Vargo ir skausmo galiu ištverti  daug, žmonių gerumas kartais atrodo nepakeliamas.
9.Vartotojas: daliuteisk
Teisingai, Pranai, pajutai, kad mudviejų tylos susišaukia, tegu ir skirtingais žodžiais išsakytos. Ir mano vaizdelis apie tylą buvo atsakas į tavo nuotaiką.
Atmintis. Ji mus vis dažniau apgaudinėja, bet manau, kad nereikia to imti į galvą, ne taip ir svarbu, ar teisingai apsakyta žodžiais, svarbu, kad išsaugotas jausmas apie buvusius įvykius, pažinotus žmones. Esmė. Tik viena mane gąsdina, kad silpstančiom proto galimybėm, blėstančia atmintimi rašydama tarsi sunaikinu tikrąją save ir žmonių atminty liksiu štai tokia, įveikta senatvės, o tikrosios manęs nebeatsimins ir norisi sušukti – netikėkit, tai ne aš! Todėl džiaugiuosi, kad nebegrįši į tai, kas kažkada parašyta, tik labai noriu, kad išsaugotum  šiltą jausmą apie jau ne trumpą pažinties, nedrįstu sakyti – draugystės, metų eilutę. Mane stebina ir džiugina, kaip blaiviai, giliai suvoki ir redaguoji savo praeities raštus – su pasimėgavimu perskaitau, bet komentuoti nedrįstu, bijodama pasakyti nesąmonę, ar nenorėdama  užgauti.
Mudu su Ražu kartais intensyviai susirašinėjam, kartais ilgam nutylam. Nežinau kodėl – išsigąstam atvirumo, nebesuprantam vienas kito? O ar kada tikrai supratom? Šiandien parašysiu, tyla šį kartą užsitęsė per ilgai, pasilgau.
Tas laikotarpis, kai dar suvokiam, kas su mumis darosi, deja, netruks ilgai, o skaitantiems vis sunkiau mus suprasti.
Dalija
10.Vartotojas: daliuteisk
O ši naktis? Kaip ją sutalpinti į tą visko žinojimą, jei ji tokia nauja, tokia, kokios nebūta? Kiekviena kitokia, kiekviena nepakartojama.
Nuo vakaro varginusi šutra nešė ne ramų poilsį, o nerimą, sapnus, kol neištvėrusi kėliausi, ėjau į kiemą, į naktį, į buvimą vienovėj su gamta.
Tyla. Ar ji telpa į visko žinojimą? Tokia tyla! Nei vienas lapelis nesušiugžda, nei toli, nei arti neamteli šuo. Laukianti tyla, žinanti, kad bus audra? Kažkur toli toli sugruma, visai nepiktai. Tik tyla ir tolimas perkūno dudenimas. Pietryčių pusėj dangus pajuosta, žybsi žaibai, suvirpa žemė, dvelkteli vėjelis, kapteli pirmas lietaus lašas. Latvijos  pašaliu, visai neaukštai virš medžių viršūnių, virš mano kaimo stogų prašuoliuoja žaibai, skeldami kibirkštis ir ima tolti – link jūros. Mane aplenkė. Dar vienas kitas lašas lietaus, tyla ir vis tolstantis, tylantis dudenimas.
Užsimerkiu, nueinu Savęspi – kiekvienas savą jį turim. Viską galiu suderinti, viską išsakyti dviem žodžiais: noriu gyventi!
Knyga? Kiekvienas savą ją rašom ir tada, kai rašom viskas atrodo labai svarbu, bet štai praėjo kiek laiko ir ji jau – išaugti marškinėliai.
11.Vartotojas: daliuteisk
Labas rytas, Pranai
Gal teisingiau – laba naktis, nes gyvenu naktimis, dienas palikdama atsitiktinumams, neplanuotiems susitikimams, žvilgsniams, kuriuos mėginu suprasti, bet niekada nesu tikra. Tie tavo pasisveikinimai kaskart nudžiugina, kaip dovana.   
Ar kovo 10-tosios likęs atverstas kalendoriaus lapelis, sustabdęs laiką, taip pat atsitiktinumas, ar turi išskirtinę prasmę? Pastebiu, kad kaip ir aš, vis grįžti prie to, kas anksčiau parašyta – nustebęs pats savim. Ką nors naują rašyti nebenoriu, nes jaučiu, kad žmonės nebesupranta, tam reikia ateiti į mūsų metus.
Sakai, kad nė sugėrovų nebesulauki? Nesulaukiu ir aš, nors laukiu, ilgiuosi, bet supratau, kad būtina susitikimo sąlyga – einant į susitikimą atsinešti  mūsų būtąjį laiką, tokie, šiandieniniai, mes jau įdomus ir reikalingi nebent patys sau.
Svetainės „Nežinomas genijus“ įkūrėjas – karteniškis, jaunose dienose buvau pažįstama su  jo tėvais, žmona, todėl dabar, kai pakvietė publikuoti, kad ir senus kūrinius, susigundžiau. Į Žaliąžolę tik retkarčiais ką nors įkeliu, ta kelio atkarpa, manau, praeita, nes neliko daugelio tų, su kuriais buvau susidraugavusi ir pasidarė nebeįdomu. Bendrauju su Nijoolena,  įdomus žmogus.
Į susitikimą su kursiokais nevažiuosiu, nes nepajėgiu, bet duosiu seniūnei išplatinti paskutines knygas, daugelis užsisakė. Tai bus paskutinės knygos, pasilieku šiek tiek nenumatytiems atvejams.
Mano gyvenimas nesustojo, nors būna dienų, kai atsargiai paklausiu savęs – kas tai? Finišo tiesioji? Vaikams nepasakoju, negąsdinu, o pati nebijau.
Dalija

12. Vartotojas: daliuteisk

Kokia, buvau berašanti, Dievo, bet susilaikiau ir dabar ieškau tinkamesnio žodžio, dovana, kad susitinka žmonės gyvenime, Gal tai būtų lemtis? Bet tai taip pat kažkokia aukštesnė valia, tik kitaip įvardinta. Tebūnie būtis.
Kiekvienas susitikimas kitoks, kitam lygmeny – buitiniam, dvasiniam, Mudviejų susitikimas galėjo būti tik toks ir jo tiesiog negalėjo nebūti. Esu labai dėkinga, tam kažkam, susitikimą nulėmusiam.
Ir aš mažai berašau. Teisingiau, rašau, bet jaučiu, kad tai, ką rašau, mane tik tolina nuo žmonių. o juk tai ir yra tikroji mirtis, svarbesnė už fizinę – nutolti nuo žmonių.Tu man labai daug duodi ir man ne sykį norisi padėkoti, bet to nereikia, užtenka žinutės apie tai, kad tie kalneliai jau užaugo, didžiais kalnais pakilo, o tai many atliepia, kaip tolsta namai, kaskart sunkiau bepareiti. Būkim ir tiek, juk tai tokia palaima.

12.Vartotojas: daliuteisk
Sveikas, Pranai,
teisybė, šalau visą laiką, niekaip neįšyla mano trobelė ar tai seni kauliukai nebeatsigina nuo šalčio. Šiandien pirma diena, kai tikrai šilta. Užtai liūčių nebuvo
Labai liūdžiu, kad neužtenka jėgų važiuoti rugpjūtį į Kauną, į kursiokų susitikimą, o tai buvo taip neseniai, prieš 50 metų.
Tau dar pusė bėdos, kad pasikurti gali. Kaip atrodo sodas, ar bus derliaus? Pas mane derės tik viena obelis.

13.Vartotojas: Pakeleivis
Nepykstu už nieką.
Feisbuko neturiu, Rašyk netyrinėju, nors čia, Žolėj, besiskelbiantys rašytojai nuolat mini tą šaltinį kaip kažkokią alternatyvą...
Komentaruose rašau tik taip, kaip man atrodo. Skaitau mintį bendrąja prasme. Ne pirmas kartas, kai nepataikau. Daug kam.

14. Vartotojas: Ražas
Dėkui, Pranuci, ne iš mandrumo tyliu, taip gera dūšioj pasidarė, kad prisimeni ir dar laiką suskaičiuoji. Nesinori verkšlenti, bet negalia vis labiau plečiasi, sunku susitvarkyti su kompo klaviatūra ir ekranu. Giedresnė valandėlė pasitaiko tai ir pabandau. O kleboniška vis brangsta  ir brangsta, draudimai vis smarkiau, profesorius psichiatras ponaitis Veryga išblaivinti tautą pasišovė, vaizdo kameras kabins alkoholinių prekių skyriuose, vaizdus saugos net devynis mėnesius... baisūs laikai atėjo mums kleboniškos mylėtojams.  Bet ištversim, ištvėrėm Gorbačiovo draudimus, prezidentas, o ne ministras buvo didelės šalies, kuri kaip mat ir subyrėjo. Tau nuo karietos pasostės geriau matyti, didesnį patyrimą turi. Retai, labai retai klebonišką pripildau ir prie lūpų priglaudžiu, vis dažniau žvilgsniu ją paglamonėju. V. Daujotytė  savo straipsnyje kalbėjo, jog reikia įsibūti kalboje maksimaliai,Taigi kad nutiltum, bijau sakyti amžiams, sutinku, kad tyloje yra daugiau prabangos negu kalbėjime. Va ir Arvydas tiek daug kalbėjęs ir prirašęs nutilo. Tai ir aš bandau į tylą pasinerti, su Homeru, Herodotu ir Vergilijumi pabendrauti, pasiginčyti. Sakysi, kad  mintys irgi kalba, gal ir teisus būsi, kaip kitaip galima jei ne žodžiais. Nors ir skaityti be galo sunku, bet mintys atlieka gryninimo darbą, užčiuopia tai kas svarbiausia. Kad kelelis nedulkėtų, kad kanopėlės smagiai kaukšėtų, kad keleivis plepus pasitaikytų, į sveikatėlę, Vežėjau Pranuci iš šilainių, nuo Šklėrių. Skaitau, nors kaip ir sunku bebūtų Tavo Vidinio monologus, dialogus ar šiaip įdomius pokalbius su Poe, su Pro, o ir prisiminimai man visai prie griešnos dūšelės tinka. Būk drūtas, beartėdamas prie, jei paverstum ant šono šį skaičių, būtų begalybės ženklas su baronkos skylute...

15.Vartotojas: daliuteisk
Sveikinimai iš Kartenos. Vis bijojau šalčio, o papuolėm į kaitrą. Namas jau įšilęs, maloniai vėsu. Akys mato daugybę darbų, Mėginsiu dirbti po truputį, jaučiuosi įtartinai gerai.
16.artotojas: daliuteisk
lagaminai sukrauti, šeštadienį su viduriniaja mergaite Bettina skrisim link jūros.Apsiverkiau iš džiaugsmo - kaimynai patys sugalvojo ir pasitardami su manim padarė turėklus mano priebučiui (priebučio svetainei) ir laiptams, kad aš ar kas iš svečių nenusisuktų sprando. Vargo ir skausmo galiu ištverti  daug, žmonių gerumas kartais atrodo nepakeliamas.
17.Vartotojas: daliuteisk
Atsakyti Trinti  Sukurta: 2017-05-07 08:51:35
Mano Kartena tolsta kaip horizonto linija, tai darper šalta,tai sugedo vienintelis šeimoj turimas Opelisvos ne vienmetis su manim,taip ir tebesu Vilniuj, bet vilties neprarandu. Bepiga tau, jei kokios,gali į sodus pėsčias nueiti
18
Dalija

19.Vartotojas: daliuteisk
20Vartotojas: daliuteisk
Labas rytas, Pranai
Dalija
21rtotojas: daliuteisk
22Vartotojas: daliuteisk
Sveikas, Pranai,
23.Vartotojas: Pakeleivis
Nepykstu už nieką.
24. vartotojas: Ražas

25.
26.Vartotojas: daliuteisk

27.Vartotojas: daliuteisk
Atsakyti Trinti  Sukurta: 2017-05-07 08:51:35
Mano Kartena tolsta kaip horizonto linija, tai darper šalta,tai sugedo vienintelis šeimoj turimas Opelisvos ne vienmetis su manim,taip ir tebesu Vilniuj, bet vilties neprarandu. Bepiga tau, jei kokios,gali į sodus pėsčias nueiti
Tavo raštus paskaitau,pasimėgauju, bet komentarus rašyti nepaslenku – akivaizdžiai senstu. Perduok mano linkėjimus sodo paukštukams.
Tavo raštus paskaitau,pasimėgauju, bet komentarus rašyti nepaslenku – akivaizdžiai senstu. Perduok mano linkėjimus sodo paukštukams.

Pranas: Algirdai.  nepyk. Labai aptingau. Atsimenu, kad žadėjau parašyti daugiau, bet kad  nesigauna, brolau. Niekas nesigauna.
Atrodo, kad visą pasaulį ant kupros užsidėjęs nežioju ir nemoku nusimesti... Jau į žemę, jaučiu, kad  įspraus. Manau, kad  nusipelniau bent tiek, kad nesopėtų. Tai va  tokia apatija užkritusi, kad ir kleboniška nepadeda,  bet  blogiausia, kad  nelabai ir traukia. Tai mano gyvenime irgi nauja. Taip anksčiau nebūdavo. O sako: gyvenk  linksmas. būk  linksmas.  Tai kad  taip neišeina.
Dabar gal daugiau parašysiu į ŽŽ, bet tik kad kažkaip sukaupčiau išmėtytus  užrašus, bet irgi ne dėl reikalo, kad jie tokie reikalingi, o kad turėčiau kažkokį  užsiėmimą. Taigi, brolau. Nepyk, kad va toks raštas  gaunasi.
Sėkmės Tau  geriausios ir šventiškos  nuotaikos linkiu kad ir iki 2118-ųjų vasario 16- tosios.
Būk drūtas!
2018. vasario 16

;)  :writing:  :yep:

Tikėkime abu

O paukšti, skrendantis aukštai,
bent truputį į dangų pakylėk.
Tik neliūdėk —
aš pats dejuoju už tave,
kad ne į čia,
kad jau į ten
moji sparnais.

Tikėkime abu,
nors ir sunku,
viltį kaip tiesą glausti
ir jausti netikrumą jos.
Bet negaliu manyti,
Kad kol atgal negrįši,
Sapnais, miražais, išmislu lig kvailio
Klajosiu Esaty kažkur
„Sudie“  tau nepasakęs.

O pasakyti iš anksti
Žmogaus bažnyčios man neleidžia.

0

2

http://uploads.ru/t/J/h/D/JhDKH.gif

Paprasta ir aišku

Tik neapsunk, poezija,
nuo rašto, žodžio, nuo minties.
Tik neišnok į akmenį
kai įniršiu pasotintas esu;
išlik net ir tuomet
kaip iš miglų išėjęs angelas,
kad ir nelinksmas,
gal netgi be sparnų.
Man likimuose tiek velniavos, kad neišsrėbsiu.
Juolab, kai sotus — neįmanoma perdaug.
Maniau, kad ją kaip nors prauliavosiu,
bet šit regiu — ir baliams pavargau.
O švystelėjus tavo jautriai šviesai,
pasitempiu ir išeinu priimti žirgo: 
sudunda kanopulės į ausis, į atmintį, į lūkesčius geriausius
ir sieloje išaušta primiršti veidai.
Neklausia jie manęs, kas naujo mano kaime,
neklausiu jų, ar žada į namus pareiti.

Tik neapsunk, poezija,
kai viskas šitaip paprasta ir aišku.

2014-08-20 18:33

0

3

Kasdieną mūšyje  http://sd.uploads.ru/t/OY2Gt.jpg

Kalbos arimuose visaip atrodo,
bet niekuomet ne jų kaltė,
kai raitelis į balną karias
be  pentinių.
Tik žirgas dar skaudžiau sužvengia,
išpranašaudamas likimą liūdną.
Tegu ne Griunvaldas išjoti šaukia,
bet savo kalboje,
kiekvienas
               esame
                      karys
kasdieną mūšyje nuo žirgo pasagų
lig raitelio kepurės.

Trispalvė, regisi,
nedaug, deja, padėti gali,
net jeigu kilometras jos
ar keliskart daugiau.

O gal?
gal tik nemoku, dar  nesuprantu
kaip reikia ne  žvirbliuką
ne vyturėlį mažą,
o kosmosą į siela sau
į širdį įsikelti,
kartu su  Viešpačiu, su viešpatystę jo.

0

4

Toks rytas

Aš nežinau tiesų,
kurios tik tau ar man,
kaip Saulės nežinau,
kurį pakeistų šitą,
kuri maitina duona, girdo vandeniu,
kvėpavimu ateina į krūtinę,
kuri kaip Dievas,  ji viena...
Viena ji, bet visur,
kur gyvastis į kosmosą įsiterpė
ir teka syvais ir krauju.

Šis rytas irgi man
tik vienas ir daugiau nebus —
Dievai savo darbų nemoka atkartoti.
Jau ne Adomas aš,
Tu — ne Ieva,
bet kiek bebūtų mūsų,
esam žmonės.
Galbūt ir žodžiai šie, kuriuos rašau,
išnoks į kraują, atmintį, žinojimą,
kad man ir gera, ir smagu kalbėti juos,
nors regisi, esu tik vienas visame ryte,
kad nors parodyk į save
ir žioptelėk:
o kuo gi aš ne Dievas?

2014-08-24 07:08

0

5

http://sd.uploads.ru/t/ZJb1H.jpg Kai išskrenda gandrai

Seniai mačiau,
kaip išskrenda gandrai,
o sužinau, kai jau išskridę.
Ir aikteli širdin: kodėl gi taip?
Kas atsitiko, siela?
Nejau  harmonijoj  jausmų
toks elgeta, nejau,
kad užmarštim galėčiau teisintis
va šitokiu, be atminties?

Žinau,
Dėl to teismai neteis.
O sąžinė?
Ji irgi priekaištauti jau aptingo.
Ir būna aukso valandos, kuomet langai
be sienų, be senolių pirkios, 
tiesiog  langai...
ateina apsibūti prie akių.

Regiu  ir vėl, kaip pievoj, skrydžiui pasirengę,
stypsena paukščiai, renkasi į būrį
ir karts nuo karto mosteli sparnais.
Tik nepavarkite, prašau,
tiktai mokėkite save taupyti,
tiktai atgal neatsigręžkite dažnai,
tiktai  tikėkite
kad į lizdus pargrįšit.

Atleiskite, gandrai,
kad ne daugiau pagelbėti gebu
ir tyliai graudulį akių kampeliuose slepiu.
Dar ne ruduo.
Jis ryt, poryt..
Iš vasaros gandrinės neišbridę dar,
Bet paukščiai pievoje stypsena,
Renkasi būriu į skrydį.
--------------------------------------------------------------------

Rugpjūtis 2014
Saulė teka 06:10,leidžiasi 20:31,ilgumas 14.21
Delčia (dylantis)
29 mėnulio diena

Šiandien 12°C / 15°C, smarkus lietus
Rytoj 10°C / 16°C, lietus

25
PIRMADIENIS
Juozapas Liudvikas Patricija Mangailas Mangailė Liucilė Liudas
Pirkta meilė greit atvėsta
Mergelė (08.23-09.22) - Arklys - 237 / 35

Vis pagalvoju, kad atkakliau reikėtų psikrapštinėti prie praozos tekstų, bet kad labai  jau netraukia. Ką parašęs juose vakar, jau šiandien užmiršęs ir reikia vėl pasakaitinėti, kad  atsiminčiau. ne  kitaip ir su tais, kurie  ankstesni. Pasakyk kitam, kad save parskaitau kelis kartus  dažniau, negu geriausių autorių tekstus ir pradės juoktis. Esą, o! koks genijus, pats save neatsigėri skaitydamas. O  reikėtų: o varge, vargeli, kokiu tik žmogui tu nepasirodai!
   Taip, jis, ko gero, margesnis kaip genys, bet todėl ir nepasakysi, kad negražus. O kad sakauda, tai ne jam  gi.

0

6

Rugpjūtis 2014
Saulė teka 06:12, leidžiasi 20:29, ilgumas 14.17
Jaunatis
1 mėnulio diena

Šiandien 10°C / 15°C, giedra
Rytoj 8°C / 16°C, trumpalaikis lietus

26
ANTRADIENIS

Kazimieras Zefirinas Gailius Algintė Aleksandras Gailutis
Kad ir menkas lizdelis, svarbu geras paukštelis
Mergelė (08.23-09.22) Arklys - 238 / 35

Manau, kad Vilniuje   http://sd.uploads.ru/t/RLVbY.jpg

per dieną  dabar  grybų surenkama labai nemažai.
Nesijuokite, aš rimtai. Ir rašau po žinios, gautos iš Verkių regioninio parko.
Tiesa, nuotrauka  iš interneto.

0

7

Panašus į Putiną     http://sd.uploads.ru/t/EV43M.jpg 

Nesiautėju,
seniai jau - ne,
kai būdavo smagu Čiapajevu dabintis.
Ištirpo senis besmegenis galvoje,
išplukdė savo vandenis putotus.
Dar liko senvagė rašyti atminimams
ant medžio lapo, nuplėšto rudens,
ant išsidraikusios voratinkliu būties
ir ant akmens, gramzdinusio į dugną.

Ir šit mąstau,
kad gal vertėjo
bent kiek pasiausti ir Čiapajevu pabūti.
Nors skauda neretai, net darosi bjauru,
tačiau  burna dar vis sugauna šypseną laimingą
ir jau tuomet bent truputį
į Putiną atrodau panašus.

2014-08-27 07:58
-----------------------------------------------------

Rugpjūtis 2014
Saulė teka 06:14, leidžiasi 20:27, ilgumas 14.13
Jaunatis
1 mėnulio diena

Šiandien 8°C / 16°C, trumpalaikis lietus
Rytoj 13°C / 18°C, trumpalaikis lietus